Paremmat sämpylät

Vesi(-maitoseos) lämpimäksi.

Kuiva-aineet: osa jauhoista + kuivahiiva sekaisin.

Heitä sekaan hiutaleet.

Ota vesi, sekoita siihen öljy, ripaus suolaa oman maun mukaan (lisäksi esim.

valkosipuli-maustetta tms) Lisää sekaan myös soijarouhe.

Sitten vatkataan sekaan jauho, hiiva, hiutale-seos.

Lisätään vielä jauhoja niin että taikina on sopiva eli irtoaa kulhon reunoista.

Anna kohota liinan alla väh. vartti.

Leivo sämpylät oman maun mukaan ja lykkää uuniin 225asteeseen.

Sämpylöiden koosta riippuen paistoaika 10-15min.

Täytettä päälle ja ääntä kohti.

Reseptistä tulee n. 14 annosta ja yksi annos painaa n. 88 grammaa

Riikka252
AineksetMääräEnergiaPHRK
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g9g28kcal1.5g4.9g0.3g1.2g
Oliiviöljy (Euroshopper)1.4g12kcal0g0g1.3g0g
Kuivahiiva, annos 11g0.2g0.8kcal0.1g0.1g0g0g
Kaurahiutale 1.4g5.3kcal0.2g0.8g0.1g0.1g
Soijarouhe, tumma, 30g0.6g1.9kcal0.3g0.2g0g0g
Vesi8g0kcal0g0g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen4g1.3kcal0.1g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana49g98kcal4.4g12.4g3.4g2.6g
Valittu annoskoko25g49kcal2.2g6.2g1.7g1.3g
Annoskoko puolitettuna12g24kcal1.1g3.1g0.9g0.7g
Arvot/100g100g198kcal8.9g25.2g6.9g5.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=327295