Hunajainen omena-pähkinämuffinssi

Huom: Pähkinät mitataan rouhittuna! (ainesosissa ei ollut tätä vaihtoehtoa.) Muutkin pähkinät kuin hasselpähkinät käyvät.

Omenan (1-2 kpl) sijaan voi käyttää myös banaania.

--
Vaahdota margariini ja hunaja.

Lisää joukkoon munat yksitellen hyvin vatkaten.

Sekoita taikinaan jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.

Lisää lopuksi pähkinät ja pienet banaani- tai omenakuutiot varovasti sekoittaen.

Lusikoi taikina muffinssivuokiin ja paista 175 asteessa 40–50 minuuttia.

Resepti alunperin Suomen Mehiläishoitajain Liiton sivuilta.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 133 grammaa

Ksp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 80 % laktoositon 2.3g16kcal0g0g1.8g0g
Hunaja 4.4g15kcal0g3.5g0g0g
Kananmuna kuoreton 3.4g4.9kcal0.4g0g0.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 4.1g14kcal0.4g2.8g0g0.1g
Leivinjauhe 0.3g0.5kcal0g0.1g0g0g
Hasselpähkinä 1g6.5kcal0.1g0g0.6g0.2g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 9g3.3kcal0g0.7g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana50g120kcal1.8g14.2g5.6g1g
Valittu annoskoko25g60kcal0.9g7.1g2.8g0.5g
Annoskoko puolitettuna13g30kcal0.5g3.6g1.4g0.3g
Arvot/100g100g241kcal3.6g28.5g11.2g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=101623