Soijarouhesämpylät

Resepti muokattu Hyvä Terveys 3/2009 s. 76 ohjeesta:

Liota soijarouhepapuja 50 min.
Lämmitä vesi ja öljy 40 asteiseksi.

Sekoita hiiva, suola, siemenet ja leseet vehnäjauhoihin.

Lisää ne ja murskatut valkosipulin kynnet sekä soijapapurouhe veteen.

Sekoita.

Alusta grahamjauhot joukkoon.

Kohota lämpimässä peitettynä 30 min. Pyöritä sämpylöiksi.

Kohota.

Voitele vedellä.

Paista 225 asteessa 10 min.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 80 grammaa

Aretta
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 90g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 8.1g72kcal0g0g8.1g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g1.7g0kcal0g0g0g0g
Ruokasuola jodioitu 1.5g0kcal0g0g0g0g
Auringonkukansiemen 15g89kcal3.5g1.9g7.4g0.9g
Kauralese 9g32kcal1.6g4.1g0.7g1.6g
Valkosipuli 1.2g1.3kcal0.1g0.2g0g0g
Soijarouhe, vaalea 5.3g20kcal2g2.4g0.1g0.5g
Vehnäjauho puolikarkea 59g201kcal6g41g0.7g2.1g
Grahamjauho 50g163kcal5.2g30.1g1.1g4.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana480g1157kcal36.8g159.4g36.2g20g
Valittu annoskoko240g578kcal18.4g79.7g18.1g10g
Annoskoko puolitettuna120g289kcal9.2g39.9g9.1g5g
Arvot/100g100g241kcal7.7g33.2g7.5g4.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=112785