Marenkitorttu puolukasta

4 valkuaista
2 dl sokeria
1 prk Flora Vanillaa
200 g puolukoita

Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi (ei irtoa kun astian kääntää nurinpäin).

Levitä uunipellille, jätä suht paksuksi eli ei tarvitse levittää reunoihin asti.

Paista n. 20 min 200 asteessa.

Anna jäähtyä.

Vatkaa Flora Vanilla, levitä jäähtyneen ja käännetyn marenkilevyn päälle.

Levitä puolukat vaniljavaahdon päälle, rullaa levy kääretortun tapaan - levyyn saattaa tulla repeämiä, mutta ei haittaa.

Voit koristella puolukoilla ja tomusokerilla.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 96 grammaa

Hannat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 37g16kcal3.7g0.1g0g0g
Sokeri 62g253kcal0g62.3g0g0g
Flora Vanilla 12%78g148kcal3.5g12.5g9.4g0g
Puolukka 62g24kcal0.3g4.2g0.3g1.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana480g882kcal15g158.2g19.4g3.2g
Valittu annoskoko240g441kcal7.5g79.1g9.7g1.6g
Annoskoko puolitettuna120g221kcal3.8g39.6g4.9g0.8g
Arvot/100g100g184kcal3.1g33g4g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=233133