Mantelileipä (rahka) - karppi - sovellettuSCD

Ensin kosteat aineet kulhoon ja sekaisin, sitten kuivat aineet perään, sekoitus ja uuniin 175 astetta n. 30 min

Annoksesta tulee 19 kpl keskimäärin 32g/kpl valmispaino siis.

Painohävikki valmistuksessa n. 20%. => punnittu valmispaino + 20% = raakapaino eli se joka tallennetaan kalorilaskuriin.

Näitä voi syödä myös makeana kahvileipänä kun laittaa päälle jotain makeaa, NAM!

Juuri valmistuneesta taikinasta kun nostaa nokareita pellille, ei tarvitse taputella, leviävät uunissa itsestään littanoiksi.

Noin 10 min odottelua ja saat nokareista enemmän oikean sämpylän oloisia, nyt kannattaa hieman muotoillakin, niin saat pyöreitä ja tasaisia.

Reseptistä tulee n. 19 annosta ja yksi annos painaa n. 40 grammaa

Therezza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 47g68kcal5.9g0.1g4.8g0g
Maitorahka, maustamaton (Valio) 250 g, 1 purkki79g51kcal8.7g3.3g0.3g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)1.6g0.3kcal0g0.1g0g0g
Parmesan formaggio da pasta8.5g39kcal3.4g0g2.8g0g
Leivinjauhe 1.3g2.2kcal0.1g0.5g0g0g
Manteli 66g408kcal15.9g4.4g35.8g4.8g
Rypsiöljy 6.6g59kcal0g0g6.6g0g
Ruokasuola jodioitu 0.6g0kcal0g0g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 11g36kcal3.2g0.8g2.2g3.4g
Seesaminsiemen, kuorineen 8.8g60kcal2.4g0.6g5.1g1.1g
KauraKuitunen (Hirvelä)9g11kcal0.7g1.5g0.3g6.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana480g1465kcal80.6g22.6g115.8g31.4g
Valittu annoskoko240g732kcal40.3g11.3g57.9g15.7g
Annoskoko puolitettuna120g366kcal20.2g5.7g29g7.9g
Arvot/100g100g305kcal16.8g4.7g24.1g6.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=238385