Sieni-pekonirisotto ala Tuula

Paloittele sienet ja hienonna sipuli.

Suikaloi ja huuhdo purjo.

Halkaise kirsikkatomaatit.

Kiuhauta vesi (ja viini) kattilassa ja lisää fondi.

Kuullota sipulit ja riisi.

Lisää sienet ja sekoittele.

Kaada kuumaa kasvislientä vähitellen.

Keitä sekoittaen niin, että neste imeytyy riisiin.

Lisää uusi annos vasta, kun neste on kokonaan imeytynyt riisiin.

Aikaa kuluu 15-20 min. Kuullota purjo ja sitten nopeasti kirsikkatomaatin.

Mausta oreganolla, timjamilla, suolalla ja mustapippurilla..

Sekoita risoton joukkoon balsamiviinietikka.

Kaada purjo-tomaattiseos keoksi riisin keskelle.

Tarjoa porsaanfilepihvien ja parmesaaniraasteen kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 320 grammaa

Eweliza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)26g6.9kcal0.3g1.2g0.1g0.4g
Vesi, vesijohtovesi 60g0kcal0g0g0g0g
Valkoviini kuiva 38g26kcal0.1g0.2g0g0g
Risottoriisi(vaalea) (Uncle bens), annos 100g30g103kcal2.1g23.4g0.1g0.4g
Oliiviöljy 2.1g19kcal0g0g2.1g0g
Voi 2.1g15kcal0g0g1.7g0g
Fond du chef kana (Knorr), annos 28g4.2g2.5kcal0.1g0.2g0.3g0g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g27g8.1kcal0.3g1.1g0.1g0g
Kananpojan minuuttipihvi yrtti-valkosipuli (Kariniemi), annos 150g51g62kcal11.3g0.5g1.8g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana480g483kcal28.4g53.2g12.4g2.2g
Valittu annoskoko240g241kcal14.2g26.6g6.2g1.1g
Annoskoko puolitettuna120g121kcal7.1g13.3g3.1g0.6g
Arvot/100g100g101kcal5.9g11.1g2.6g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=290876