Tyrni-jogurttikakku

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Murenna kaurakeksit karkeaksi.

Lisää sulatettu rasva.

Painele kaurakeksimassa irtopohjavuoan pohjalle.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Lisää jogurtti, tyrnimehu ja sokeri.

Puserra vesi pois liivatelehdistä.

Kuumenna ruokalusikallinen vettä kattilassa ja sulata liivatelehdet.

Jäähdytä seosta hetki (2 min.).

Lisää hieman jäähtynyt liivateseos varovasti kerma-jogurttiseokseen.

Kaada seos varovasti keksipohjan pinnalle ja anna hyytyä jääkaapissa.

Kun kakku on alkanut hyytyä, noin 3 tuntia, valmista kiille.

Kuumenna tyrnimehu-vesiseosta kattilassa.

Lisää kiehuvaan nesteeseen hyytelösokeri.

Anna jäähtyä muutama minuutti ja kaada kiille varovasti kakun pinnalle.

Anna hyytyä yön yli.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 96 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Suklaapisarakeksi, 500g (Jyväshyvä), annos 5g31g148kcal2g21.4g6g0.7g
Voi 11g76kcal0.1g0g8.5g0g
Kuohukerma,valio,2dl42g142kcal0.8g1.3g14.7g0g
Luonnonjogurtti a+, hyla (Valio), annos 100g42g25kcal1.7g2.1g1g0g
Tyrnimehu, makeuttamaton (Aten marja-aitta), annos 50g21g18kcal0.2g8.9g1.3g0g
Sokeri 26g106kcal0g26.2g0g0g
Liivatelehti, gelatiini4.2g15kcal3.6g0g0g0g
Vesi3.1g0kcal0g0g0g0g
Tyrnimehu, makeuttamaton (Aten marja-aitta), annos 50g21g18kcal0.2g9g1.3g0g
Vesi21g0kcal0g0g0g0g
Hyytelösokeri Dan Sukker18g69kcal0g17.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana480g1236kcal17.2g172.4g65.6g1.4g
Valittu annoskoko240g618kcal8.6g86.2g32.8g0.7g
Annoskoko puolitettuna120g309kcal4.3g43.1g16.4g0.4g
Arvot/100g100g258kcal3.6g35.9g13.7g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=317734