Vadelmainen mutakakku

Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi, lisää jauhot.

Sulata voi kattilassa, nosta pois levyltä ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa, anna suklaan sulaa joukkoon.

Lisää voi-suklaaseokseen 1 rkl vettä, sekoita tasaiseksi.

Yhdistä keltuais-sokerivaahto ja suklaaseos.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Sekoita 1/3 osa valkuaisvaahdosta hyvin muun taikinan joukkoon ja jäljelle jäävä osuus varovasti nostellen.

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun, halkaisijaltaan 18 cm irtopohjavuokaan.

Työnnä kakun keskiosaan taikinan sisään vadelmia.

Paista uunin alimmalla ritilätasolla 200 asteessa puolisen tuntia.

Irroita jäähtynyt kakku vuoastaan.

Sihtaa pinnalle tomusokeria, koristele vadelmilla.

Tämä kakku kaipaa seurakseen vaniljajäätelöä, vaniljavaahtoa tai vaniljakastiketta.

Lähde: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 48 grammaa

Saapas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vadelma 21g8.6kcal0.2g0.9g0.2g0.8g
Voi 27g197kcal0.3g0.1g22.1g0g
Suklaa tumma 84g431kcal3.3g44.5g25.9g4.4g
Vehnäjauho puolikarkea 15g50kcal1.5g10.2g0.2g0.5g
Sokeri 31g127kcal0g31.3g0g0g
Kananmuna kuoreton 63g89kcal7.8g0.2g6.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana480g1806kcal26.2g174.4g109.6g11.4g
Valittu annoskoko240g903kcal13.1g87.2g54.8g5.7g
Annoskoko puolitettuna120g452kcal6.6g43.6g27.4g2.9g
Arvot/100g100g376kcal5.5g36.3g22.8g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=69353