Makaronilaatikko (Kevennys)

400 g broilerijauheliha
 300 g täysjyvä makaroni
3 kpl kananmuna
5 dl maito
1 kpl sipuli
suolaa ja mustapippuria maustamiseen

Keitä ja siivilöi makaronit.

Kuori ja pilko sipuli.

Paista jauheliha ja sipuli.

Yhdistä paistettu jauheliha ja keitetyt makaronit.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Sekoita maito ja munat hyvin ja lisää joukkoon, sekoita.

Lisää koko massa voideltuun uunivuokaan.

Paista uuninkeskitasolla 180 c noin 50 minuuttia.

Anna laatikon levähtää noin 10 minuuttia pöydällä ennen tarjoilua.

Tarjoile puolukkahillon kanssa.

Puolukkahillo.

0 ,2 kg puolukoita
1 dl hillosokeria

Lisää puolukat ja sokeri kattilaan ja kiehauta.

Anna jäähtyä hetki pöydällä ja siirrä sitten jääkaappiin, jossa hillo hyytyy noin vuorokaudessa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 427 grammaa

Kevennys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, broilerin, paistettu 56g156kcal14.9g0g10.8g0g
Täysjyvä makaroni, keitetty Kypsennetty, annos 100g42g46kcal1.5g8.9g0.4g0.5g
Kananmuna 50g(kpl)21g27kcal2.3g0.1g1.9g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen70g23kcal2.3g3.4g0g0g
Sipuli 7.7g2.3kcal0.1g0.4g0g0.1g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g0.1g0.3kcal0g0.1g0g0g
Puolukka 28g11kcal0.1g1.9g0.1g0.7g
Hillosokeri (Dansukker), annos 1000g14g55kcal0g13.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana480g640kcal42.4g57.2g26.4g2.6g
Valittu annoskoko240g320kcal21.2g28.6g13.2g1.3g
Annoskoko puolitettuna120g160kcal10.6g14.3g6.6g0.7g
Arvot/100g100g133kcal8.8g11.9g5.5g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=296385