Kasvisgratiini

Keitä kukka- ja parsakaali, paloiteltu kesäkurpitsa sekä porkkanat kattilassa n. 10-15min.

Siivilöi keitetyt kasvikset ja kaada voideltuun vuokaan.

Paloittele paprikat minkä jälkeen nekin voi kaataa vuokaan.

Lämmitä kerma lähes kiehuvaksi ja lisää joukkoon tuorejuusto pieninä nokareina.

Mausta suolalla ja pippurilla (joko musta tai valkopippuri, tai vaikka molemmat)

Ripottele juustoraasteja päälle

Paista 200c uunin keskitasolla n. 40 min.

Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 321 grammaa

Takkutukka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 63g15kcal1.1g1.4g0.2g1.4g
Parsakaali brokkoli 63g22kcal2.9g1.2g0.2g1.6g
Porkkana, keskikokoinen 65g33g9kcal0.2g1.9g0.1g0.8g
Paprika punainen 30g8.8kcal0.3g1.3g0.1g0.6g
Ruokakerma Valio 4% K&P31g19kcal0.3g1.4g1.2g0.2g
Eva sulatejuusto aurinkokuivattu tomaatti, laktoositon (Arla ingman), annos 10g13g19kcal2g0.3g1.1g0g
Emmentaljuustoraaste 17% (Arla), annos 150g9g28kcal3.1g0.1g1.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana481g240kcal19.8g15.2g9g9.2g
Valittu annoskoko241g120kcal9.9g7.6g4.5g4.6g
Annoskoko puolitettuna120g60kcal5g3.8g2.3g2.3g
Arvot/100g100g50kcal4.1g3.2g1.9g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=204900