Hamilton squash (jamie oliver)

1 pieni kourallinen kuivattuja herkkutatteja
1 butternut kurpitsa puolitettu ja siemenet poistettu
Oliiviöljyä
1 hienonnettu punasipuli
1 hienonnettu valkosipilinkynsi
1 tl korianterinsiemeniä, murskaa mortelissa
1 oksaa rosmariinia, lehdet irrotettuina ja silputtuna
5 aurinkokuivattua tomaattia hienonnettuna
Merisuolaa ja mustapippuria
100 g basmatiriisiä
1/2 kourallista kevyesti paahdettuja pinjansiemeniä

1) lipta herkkutatteja 5 min luumassa vedessä
2) lämmitä uuni 230 astetta
3) kaiva kurpitsasta pois hedelmälihaa ja siemeniä (tee tila täytteelle)
4) paista pannussa hienonnettu kurpitsa ja siemenet, sekä kaikki muut ainekset paitsi herkkutatit, riisi ja pinjansiemenet ja paista 4 min kunnes kaikki on pehmeää
5) lisää joukkoon herkkutatit.

6) paista vielä 2 min ja mausta suolalla ja pippurilla
7) lisää joukkoon riisi ja pinjansiemenet
8) täytä kurpitsanpuolikkaat seoksella
9) hiero kurpitsa oliiiviöljyllä, kiedo folioon ja paista 1 h 15 min

Lähde
Jamie Oliver
Happy days with the naked chef
Penguin

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 275 grammaa

Katrisav
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kurpitsa 175g28kcal1.3g3.5g0.2g3.5g
Herkkutatti, kuivattu (Pirkka), annos 25g1.1g3.2kcal0.3g0.4g0g0g
Oliiviöljy 12g108kcal0g0g12.3g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g12g3.2kcal0.2g0.6g0g0.2g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.8g0.8kcal0.1g0.1g0g0g
Rosmariini, tuore (-), annos 10g2.2g2.9kcal0.1g0.5g0.1g0.3g
Tomaatti, aurinkokuivattu, öljyssä 8.8g20kcal0.4g1.5g1.2g0.5g
Basmatiriisi Pirkka22g77kcal1.7g17.3g0.2g0g
Pinjansiemenet, Parrots6.6g41kcal1.9g0.9g3.6g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana482g567kcal12g49.6g35.2g9.4g
Valittu annoskoko241g284kcal6g24.8g17.6g4.7g
Annoskoko puolitettuna120g142kcal3g12.4g8.8g2.4g
Arvot/100g100g118kcal2.5g10.3g7.3g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=314726