Omenapiirakka

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, jonka jälkeen lisätään vehnäjauhot ja leivinjauhe koko ajan sekoittaen.

Sulata voi ja lisää se taikinaan.

Lopuksi maito.

Levitä taikina leivinpaperille tasaiseksi.

Kuori ja paloittele omenat.

Lisää joukkoon kermaviili ja kananmunat.

Levitä sen jälkeen omenaseos taikinan päälle.

Tämän jälkeen voit ripotella kanelin ja sokerin omenien
päälle.

Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 30-45 min.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 107 grammaa

Kullervo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 34g42kcal3.7g0.1g3g0g
Sokeri 48g194kcal0g47.8g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 33g113kcal3.4g23g0.4g1.2g
Voi 11g82kcal0.1g0g9.1g0g
Maito,kevyt (valio) 100g17g7.8kcal0.5g0.8g0.3g0g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 23g30kcal0.6g0.7g2.7g0g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g23g13kcal2g1.1g0g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 51g18kcal0.1g3.6g0g1g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g1.1g4.1kcal0g0.9g0g0g
Leivinjauhe 1.4g2.5kcal0.1g0.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana481g1012kcal21g157g31g4.4g
Valittu annoskoko241g506kcal10.5g78.5g15.5g2.2g
Annoskoko puolitettuna120g253kcal5.3g39.3g7.8g1.1g
Arvot/100g100g210kcal4.4g32.6g6.4g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=378748