Blinit

Ainesosat
10-20 g tuorehiivaa
3 dl vaaleaa olutta
3 dl kivennäisvettä
3 dl tattarijauhoja
3 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
4 kpl munaa keltuaiset ja valkuaiset erikseen

Valmistusohje
Sekoita tattarijauhot kulhossa pilsneriin ja kivennäisveteen.

Murenna hiiva joukkoon ja sekoita hyvin.

Lisää suola sekä munankeltuaiset yksitellen.

Ripota vehnäjauhot taikinaan ja anna taikinan seistä 15 minuuttia.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita kevyesti nostellen taikinaan.

Paista blinit kuumalla blinipannulla runsaassa rasvassa, esimerkiksi kirkastetussa voissa tai öljyssä.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 240 grammaa

Eleventhstki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tuore hiiva33g23kcal5.1g0.1g0.2g4.3g
Koff, kolmonen500g200kcal0g11g0g0g
Kevyesti hiilihapotettu kivennäisvesi (Rainbow), annos 250g500g0kcal0g0g0g0g
Tattarijauhot, annos 100g500g1770kcal35g380g10g0g
Erikoisvehnäjauho (Sunnuntai), annos 2000g500g1750kcal60g355g10.5g15g
Kananmuna kuoreton 367g523kcal45.8g1.1g37.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4800g8532kcal291.8g1494.4g116.6g38.6g
Valittu annoskoko2400g4266kcal145.9g747.2g58.3g19.3g
Annoskoko puolitettuna1200g2133kcal73g373.6g29.2g9.7g
Arvot/100g100g178kcal6.1g31.1g2.4g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=316441