Sitruuna-marenkipiiras (Painonvartijat)

Pohja:
10 ruisdigestivekeksiä
25 g margariinia (rasvaa enintään 40 %)

Täyte:
2 sitruunan raastettu kuori ja mehu
2 dl vettä
1/2 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja

Marenki:
2 munanvalkuaista
1/2 dl sokeria

1. Murenna keksit monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa.

Lisää rasva ja painele seos leivinpaperilla vuoratun irtoreunavuoan pohjalle.

2. Sekoita pienessä kattilassa raastettu sitruunankuori, sitruunamehu, vesi, sokeri ja perunajauhot.

Kuumenna seos koko ajan sekoittaen kiehumispisteeseen.

Anna kiisselin pulpahtaa pari kertaa, kunnes se sakenee.

Kaada kiisseli murupohjan päälle vuokaan.

3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen.

Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää.

Levitä marenki sitruunakiisselin päälle.

Pidä piirasta uunissa 175 asteen lämmössä noin 10 minuuttia eli kunnes marenki on saanut vähän väriä.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 75 grammaa

Missdrew
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestive-keksi, ruis864g3629kcal62.2g544.3g138.2g34.6g
Margariini 40%, keskiarvo 80g294kcal0.2g1.2g31.6g0g
Sitruuna kuorittu 256g105kcal1.6g5.6g2.8g7.2g
Vesi, vesijohtovesi 640g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 272g1104kcal0g271.7g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 64g214kcal0g52.2g0g0.9g
Munanvalkuainen (Kela 1989), annos 100g224g83kcal20.2g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4800g10859kcal168.4g1750g345.2g85.4g
Valittu annoskoko2400g5430kcal84.2g875g172.6g42.7g
Annoskoko puolitettuna1200g2715kcal42.1g437.5g86.3g21.4g
Arvot/100g100g226kcal3.5g36.5g7.2g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=100240