Mustikkarättänä

1. Sekoita sokeri, jauhot ja leivinjauhe keskenään.

Lisää pehmeä voi ja sekoita taikina tasaiseksi.

2. Voitele iso, korkeareunainen paistosvuoka – halutessasi voit valmistaa myös annoskukkoja pienissä, uuninkestävissä vuoissa.

3. Painele ¾ taikinasta ison vuoan pohjalle ja reunoille.

Kaada mustikat vuokaan ja ripottele pinnalle sokeri ja perunajauhot.

Kaaviloi loppu taikina levyksi, nosta levy kanneksi mustikoiden päälle ja painele kiinni reunat tiiviisti kiinni reunataikinaan.

4. Kypsennä uunin keskitasolla 200 asteessa noin tunti, kunnes taikina on kypsää.

Ohje Kodin Kuvalehdestä

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 50 grammaa

Y
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 406g1648kcal0g405.6g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 72g240kcal0g58.5g0g1g
Voi, 1 tl, 5 g478g3487kcal4.8g4.8g382.1g0g
Leivinjauhe 12g21kcal0.6g4.5g0g0.1g
Mustikka metsä- 1433g631kcal7.2g91.7g8.6g47.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4800g12052kcal25.2g1130.2g781.4g96.8g
Valittu annoskoko2400g6026kcal12.6g565.1g390.7g48.4g
Annoskoko puolitettuna1200g3013kcal6.3g282.6g195.4g24.2g
Arvot/100g100g251kcal0.5g23.5g16.3g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=214593