Samettinen katkarapukeitto

Pilko sipuli ja valkosipuli ja kuullota kattilassa seesamöljyssä.

Lisää tomaattimurska ja anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia.

Kaada seos tehosekoittimeen ja surraa tasaiseksi.

Voit käyttää myös sauvasekoitinta.

Kaada seos takaisin kattilaan.

Lisää kerma ja katkaravut.

Mausta esim ripauksella cayannepippuria.

Kiehauta nopeasti, mutta varo etteivät katkaravut sitkisty.

Tarjoa esimerkiksi krutonkien kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 267 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Seesamöljy, kylmäpuristettu14g122kcal0g0g13.5g0g
Sipuli (kuorittu)151g41kcal2g7.2g0.3g2.6g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g52g54kcal4.1g8.5g0.3g1g
Tomaattimurska, Polpa (Mutti parma), annos 400g902g207kcal12.6g30.7g3.6g0g
Kasvisliemikuutio (Maggi), annos 10g23g53kcal0.7g5.9g3g0g
Kuohukerma,valio,2dl451g1533kcal9g13.5g157.8g0g
Katkarapu 812g555kcal117.2g0g8.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4806g5129kcal291.2g131.6g374.8g7.2g
Valittu annoskoko2403g2565kcal145.6g65.8g187.4g3.6g
Annoskoko puolitettuna1201g1282kcal72.8g32.9g93.7g1.8g
Arvot/100g100g107kcal6.1g2.7g7.8g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=272528