Porkkanasosekeitto

Laita pilkotut porkkanat, kesäkurpitsa ja valkosipuli kiehuvaan veteen.

Kuullota pilkottu sipuli öljytilkassa ja lisää joukkoon, samoin liotetut ja keitetyt kikherneet.

Kun kasvikset ovat kypsiä, lisää creme fraiche ja mausteita, esim suolaa ja yrttejä.

Soseuta sauvasekoittimella.

Raejuusto sopii tämänkin keiton päälle proteiinilisäksi.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 602 grammaa

Linssipapu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 1001g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g400g112kcal2.4g23.8g0.8g10g
Kesäkurpitsa zucchini 434g78kcal2.4g10.8g1.7g3g
Sipuli 267g81kcal3.3g12.8g0.5g4.5g
Valkosipuli 6.7g7.2kcal0.5g1.1g0g0.1g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl6.7g60kcal0g0g6.7g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 100g277kcal2g3g28g0g
Kikherne suolattomassa vedessä, kahviherne 193g257kcal16.3g34g3.9g9.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4816g1746kcal53.8g171g83.2g54.6g
Valittu annoskoko2408g873kcal26.9g85.5g41.6g27.3g
Annoskoko puolitettuna1204g437kcal13.5g42.8g20.8g13.7g
Arvot/100g100g36kcal1.1g3.6g1.7g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=142906