Porkkanalaatikko - Italialainen

Tee valkokastike : sulata voi ja lisää jauhot.

Lisää maito vimmatusti sekoittaen, ettei homma paakkuunnu.

Jäähdytä kastike.

Kuori porkkanat ja keitä ne juuri ja juuri kypsäksi.

Anna kuivua hetken ennen soseuttamista, niin e tule vetistä.

Soseuta.

Raasta juusto ja jätä n. 1/4 määrästä sivuun.

Erota kananmunasta valkuainen ja vatkaa rakenne rikki.

Sekoita kaikki aineksetja lisää suola ja muskottipähkinää hippusellinen.

Laita matalaan vuokaan ja ripottele päälle loput juustoraasteesta.

Paista uunissa 185 asteessa 30-35 min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 138 grammaa

Eevavi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g153g43kcal0.9g9.1g0.3g3.8g
Parmesanjuusto (Fiorucci), annos 10g27g106kcal9g0g7.8g0g
Maito, rasvaton, luomu (Valio), annos 200g44g14kcal1.4g2.1g0g0g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 7.6g3.2kcal0.8g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2.2g7.5kcal0.2g1.5g0g0.1g
Voi, 1 tl, 5 g6.6g48kcal0.1g0.1g5.2g0g
Suola, annos 3g1.1g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana483g444kcal24.8g25.6g26.6g7.8g
Valittu annoskoko242g222kcal12.4g12.8g13.3g3.9g
Annoskoko puolitettuna121g111kcal6.2g6.4g6.7g2g
Arvot/100g100g92kcal5.1g5.3g5.5g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=146868