Ihana suklaa-vadelmakakku

Pohja:
Sulata 150 g suklaata ja 150 g voita varovasti kattilassa.

Sekoita ja jätä jäähtymään.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita keskenään vehnä- ja leivinjauhe.

Lisää varovasti sekoittaen vaahdon sekaan.

Sekoita jäähtynyt suklaa-voiseos varovaisesti taikinaan.

Paista voidellussa ja jauhotetussa vuoassa 175 asteessa n. 35-40 min.
Kumoa kakku ja laita yöksi jääkaappiin.

Kostuta seuraavana päivänä kahvilla, levitä pinnalle (haluamasi määrä) vadelmamarmeladia.

Kuorrutus:
Sulata kermassa, voi ja suklaa.

Sekoita ja levitä hiukan jäähtynyt seos kakun päälle.

Koristele haluamallasi tavalla (esim.

hopeahelmillä, ananaskirsikoilla tai suklaarouheella).

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Rreipas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 36g52kcal4.5g0.1g3.7g0g
Sokeri 47g190kcal0g46.7g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 43g147kcal4.4g30g0.5g1.5g
Leivinjauhe 1.1g1.9kcal0.1g0.4g0g0g
Taloussuklaa, Fazer33g170kcal1.3g18.5g9.9g1.7g
Voi 33g239kcal0.4g0.1g26.8g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 22g73kcal0.4g0.7g7.7g0g
Voi 60% rasvaa 4.4g24kcal0g0g2.7g0g
Vadelmamarmeladi, Saarioinen22g40kcal0.1g9.5g0g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana483g1873kcal22.4g212g102.6g7.4g
Valittu annoskoko242g936kcal11.2g106g51.3g3.7g
Annoskoko puolitettuna121g468kcal5.6g53g25.7g1.9g
Arvot/100g100g388kcal4.6g43.9g21.2g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=151814