Hillolla täytetyt pikkuleivät, Maidoton

375 g vehnäjauhoja
280 g sokeria
250 g leivontamargariinia
1 dl kaurakermaa
1 muna
1 tl vaniljasokeria

PÄÄLLE:
2 rkl sokeria

TÄYTTEEKSI:
4 rkl Vadelmahilloa ( tai muuta hedelmäsosetta oman mieltymyksen mukaan)

Margariini (kasvipohjainen) ja sokeri vaahdotetaan kuohkeaksi vaahdoksi, johon lisätään vaniljasokeri, kaurakerma, muna ja jauhot.

Taikina kaulitaan ohueksi levyksi (n. 4-5 mm) ja siitä otetaan pieniä pyöreitä kakkuja (muotin halkaisija n. 4 cm), jotka paistetaan leivinpaperilla päällystetyllä pellillä vaalean ruskeiksi.

Kakkujen ollessa vielä lämpimiä, sivellään niiden pohjaan hilloa ja asetetaan kaksi vastakkain ( vain toisen pohjaan sivellään ohuelti hilloa) ja kieritetään heti sokerissa.

Herkku on valmis, eikä säily kuin kätkemällä pienten ja vähän isompienkin "sokerirottien" ulottumattomiin, että olisi jotakin makeata tarjottavaa yllätysvieraille.

Reseptistä tulee n. 60 annosta ja yksi annos painaa n. 16 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho sunnuntai44g153kcal5.3g31.1g0.9g1.5g
Sokeri 70g284kcal0g69.9g0g0g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen63g450kcal0g0g50g0g
Kaurakermavalmiste, purkki (Oatley), annos 250g25g23kcal0.3g1.5g1.8g0.2g
Kananmuna 50g(kpl)25g32kcal2.8g0.1g2.3g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1g4kcal0g1g0g0g
Vadelmahillo (Saarioinen)15g27kcal0.1g6.1g0g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana485g1944kcal17g219.4g110g4g
Valittu annoskoko242g972kcal8.5g109.7g55g2g
Annoskoko puolitettuna121g486kcal4.3g54.9g27.5g1g
Arvot/100g100g401kcal3.5g45.3g22.7g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=321412