Luomusämpylät

Liuota hiiva lämpimään veteen, sekoita siirappi ja 6 dl jauhoja sekaan ja anna taikinajuuren muhia 20 min. Lisää loput aineet, tee löysähkö taikina, kohota 15 min. Leivo sämpylöiksi, kohota ja paista.

225 astetta n. 10 min

Reseptistä tulee n. 17 annosta ja yksi annos painaa n. 97 grammaa

Lepuuttaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Myllärin sämpyläjauhoseos 1 dl = 70g133g445kcal16g87.7g3.2g10.9g
Grahamjauho 8.1g27kcal0.9g4.9g0.2g0.8g
Siirappi 5.9g18kcal0g4.4g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 5.9g19kcal1.7g0.4g1.2g1.8g
Seesaminsiemen, kuorineen 4.7g32kcal1.3g0.3g2.7g0.6g
Rypsiöljy 3.7g33kcal0g0g3.7g0g
Vesi74g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 7.4g5.5kcal1g0.1g0g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana485g1158kcal41.8g195.6g22g29.2g
Valittu annoskoko242g579kcal20.9g97.8g11g14.6g
Annoskoko puolitettuna121g290kcal10.5g48.9g5.5g7.3g
Arvot/100g100g239kcal8.6g40.3g4.5g6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=143010