Luumukakku

Rasva ja sokeri vatkataan.

Keltuaiset lisätään yksitellen, vatkaten.

Jauhot ja leivinjauhe yhdistetään.

Luumut leikataan suikaleiksi ja jauhotetaan osalla jauhoista.

Valkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi.

Jauhot lisätään rasva-sokerivaahtoon sekoittaen, samoin luumusuikaleet.

Lopuksi sekoitellaan joukkoon valkuaisvaahto.

n. 180 astetta ja 40 minuuttia...uunista riippuen.

Kakun ei tarvitse olla ihan rutikuiva, joten pois uunista kun aavistuksen tarttuu tikkuun...

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Cemersu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oivariini, 80 normaalisuolainen50g360kcal0.5g0.5g40g0g
Vehnäjauho, sunnuntai50g175kcal6g35.5g1.1g1.5g
Luumu kivetön, kuivattu 50g102kcal2.1g18.8g0.4g4.3g
Kananmuna keitetty, keskikoko 55g41g59kcal5.2g0.1g4.2g0g
Sokeri 50g203kcal0g50g0g0g
Leivinjauhe 1.2g2.2kcal0.1g0.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana485g1802kcal27.8g210.8g91.4g11.6g
Valittu annoskoko243g901kcal13.9g105.4g45.7g5.8g
Annoskoko puolitettuna121g451kcal7g52.7g22.9g2.9g
Arvot/100g100g372kcal5.7g43.5g18.8g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=258278