Gluteeniton tiikerikakku

Voitele ja jauhota vuoka.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään (paitsi ei kaakaojauhetta).

Lisää taikinaan kuivat aineet, voi ja jogurtti.

Ota taikinasta kulhoon noin kolmasosa ja sekoita siihen kaakaojauhe.

Kaada vuoan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta, lisää päälle tumma taikina ja loput vaaleasta taikinasta.

Pistele haarukalla taikinaa muutaman kerran, jotta taikinakerrokset menevät sekaisin.

Paista 175 C alatasolla noin 40-45 minuuttia.

Tarkista kypsyys esim.

hammastikulla.

Jos tikku tulee ulos kuivana, kakku on valmis.

Lähde: Arla ingman

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 97 grammaa

Nalanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 31g222kcal0.2g0.1g24.9g0g
Sokeri 44g179kcal0g44.1g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu57g71kcal6.2g0.2g5.1g0g
Leivinjauhe 2.1g3.7kcal0.1g0.8g0g0g
Gluteeniton jauhoseos (sunnuntai), 1dl=60g83g291kcal2.9g67.4g0.8g2.5g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g2.1g8.3kcal0g2.1g0g0g
Jogurtti, turkkilainen/kreikkalainen, rasvaa 10 % 21g26kcal0.8g0.9g2.1g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 2.5g9kcal0.5g0.3g0.5g0.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana485g1620kcal21.4g231.8g66.8g6.6g
Valittu annoskoko243g810kcal10.7g115.9g33.4g3.3g
Annoskoko puolitettuna121g405kcal5.4g58g16.7g1.7g
Arvot/100g100g334kcal4.4g47.8g13.8g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=420822