Bataattijauhelihavuoka

Paista jauheliha sipulin kanssa tai ilman.

Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Joskus laitan esim paprikajauhetta tai cayannenpippuria.

Lohko bataatti noin puolen sentin paksuisiksi paloiksi (kypsyy nopeammin mitä pienempiä).

Lado uunivuokaan vuorotellen bataattilohkoja ja jauhelihaa.

Sipulit voi laittaa myös raakoina renkaina jos haluaa.

Kaada päälle munakerma (munamaitokin varmaan kävisi, myös kookosmaito, en ole itse maistanut) ja halutessasi laita vielä juustoraastetta pinnalle.

Uunissa reilu puoli tuntia 225 asteessa (muistaakseni).

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1295 grammaa

Sinnami
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha75g125kcal14.2g0g7.5g0g
Sipuli (kuorittu)26g7.1kcal0.3g1.3g0.1g0.4g
Ruokakerma, Rainbow 7% 2dl38g32kcal0.5g1.7g2.6g0g
Bataatti, kuorittu 94g76kcal1.5g15.8g0g2.8g
Kananmuna kuoreton 10g15kcal1.3g0g1.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana486g508kcal35.6g37.6g22.6g6.4g
Valittu annoskoko243g254kcal17.8g18.8g11.3g3.2g
Annoskoko puolitettuna121g127kcal8.9g9.4g5.7g1.6g
Arvot/100g100g105kcal7.3g7.7g4.7g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=205886