Kipparin peruna-purjososekeitto

Ainekset:

1 (n. 250 g) purjo
6-7 (n. 750 g) jauhoista perunaa (punainen tai keltainen pussi)
1 rkl tuoretta timjamia
1 rkl öljyä
8 dl vettä
1 Pirkka kasvisliemikuutio
1 tl viherpippuria (kokonaisia)
1 tlk (2 1/2 dl) Kippari maustettua ruokakermaa (Valio)

Pinnalle: tuoretta timjamia

1. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo.

Kuori ja paloittele perunat.

Hienonna timjami.

2. Kuullota purjoaöljyssä kattilassa pari minuuttia.

Lisää perunat ja timjami.

Sekoittele hetki.

3. Kaada joukkoon vesi ja kiehauta.

Murustele keittoon kasvisliemikuutio.

Keitä 15-20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

4. Rouhi viherpippurit huhmaressa ja lisää keittoon.

Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää ruokakerma.

Kuumenna kiehuvaksi ja tarkista maku.

Koristele keitto tuoreella timjamilla.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 346 grammaa

Katjuska80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Purjosipuli 292g67kcal5.3g7g0.6g6.1g
Peruna, punnittu kuorineen 875g566kcal14g115.3g1.5g7.4g
Timjami 1.7g4.9kcal0.2g0.5g0.1g0.6g
Rypsiöljy 16g139kcal0g0g15.8g0g
Vesi, vesijohtovesi 933g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio 13g39kcal1.2g1.7g3g0.2g
Maustettu ruokakerma Kippari Savujuusto (Valio), annos 125g292g321kcal6.7g11.7g29.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4844g2274kcal54.8g272.4g100.4g28.6g
Valittu annoskoko2422g1137kcal27.4g136.2g50.2g14.3g
Annoskoko puolitettuna1211g569kcal13.7g68.1g25.1g7.2g
Arvot/100g100g47kcal1.1g5.6g2.1g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=99181