Rahkapiirakka

Pohja:
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
2 dl kevytkermaa
1 muna
1/2 dl ruokaöljyä

Täyte
1 prk maitorahkaa
1 muna
1 ld sokeria
1 dl maitoa

POHJA

Sekoita kuivat aineet keskenään.

Lisää kerma, kananmuna ja ölyseos nopeasti sekoittaen.

Levitä taikinaseos voideltuun, pyöreään paistovuokaan (halk. 30 cm).

TÄYTE

Sekoita maitorahka, kananmuna, sokeri ja maito keskenään.

Kaada seos taikinan päälle.

Ripottele rusinoita, vaniljasokeria ja kanelia päälle.

Voit myös laittaa taikinan päälle persikanpuolikkaita ja kaataa seoksen niiden päälle.

Paistetaan n. 200 asteessa 20-30min.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 552g1892kcal56.2g386g6.6g19.3g
Leivinjauhe 24g42kcal1.2g9.1g0g0.1g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g19g77kcal0g19g0g0g
Suola, annos 3g7.2g0kcal0g0g0g0g
Kevytkerma, Pirkka , vähälaktoosinen, iskukuumennettu (Ingman), annos 50g480g575kcal15.3g21.6g48g0g
Kananmuna kuoreton 264g376kcal33g0.8g27g0g
Maitorahka, maustamaton hyla 0,3% (Valio) 250 g599g390kcal65.9g25.2g1.8g0g
Sokeri 240g973kcal0g239.5g0g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 240g109kcal7.2g11.5g3.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4848g8869kcal357.6g1425.4g174g38.8g
Valittu annoskoko2424g4435kcal178.8g712.7g87g19.4g
Annoskoko puolitettuna1212g2217kcal89.4g356.4g43.5g9.7g
Arvot/100g100g183kcal7.4g29.4g3.6g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=106908