Ciapatta

Lisää hiiva kylmään veteen.

Lisää noin puolet vehnäjauhoista ja sekoita veteläksi taikinaksi.

Lisää ruisjauhot ja sekoita.

Lisää öljy, siirappi ja suola.

Alusta loput vehnäjauhot mukaan mutta jätä taikina löysäksi.

Kohota taikinaa pöydällä peitettynä noin 1,5-2 tuntia.

Leivo taikinasta kaksi pitkulaista leipää ja painele ne litteiksi pellille.

Paista leipiä 250C uunissa noin 20 minuuttia.

Laita uuniin paistamisen ajaksi vesiastia, jotta leivät saavat rapean kuoren.

Ote leivät uunista ja annan jäähtyä peittämättä.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Jeranen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 1003g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g22g80kcal9.9g8.8g1.3g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 110g336kcal9.7g61.1g2.1g15.3g
Vehnäjauho puolikarkea 1174g4028kcal119.6g821.7g14.1g41.1g
Siirappi 40g121kcal0g29.7g0g0g
Oliiviöljy 54g479kcal0g0g54.2g0g
Suola, annos 3g20g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4848g10086kcal278.4g1842.6g143.4g112.8g
Valittu annoskoko2424g5043kcal139.2g921.3g71.7g56.4g
Annoskoko puolitettuna1212g2522kcal69.6g460.7g35.9g28.2g
Arvot/100g100g208kcal5.7g38g3g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=117206