Omenapiirakka

Kkp= kahvikuppi jonka vetoisuus on1,5dl

1 kkp sokeria
2 kkp jauhoja
1 kkp voisulaa
1 kpl kananmuna
1 tl leivinjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1/2 kkp maitoa
Sokerit ja jauhot sekoitetaan keskenään joukkoon lisätään voisula.

Erotetaan yksi kahvikupillinen muruja erikseen ja jäljelle jääneeseen osaan lisätään muna, leivinjauhe, vaniljasokeri sekä maito.

taikina kaadetaan matalaan vuokaan päälle omenat.

Omenoiden päälle kanelisokeria sekä ripotellaan loput murut.

Omenien sijasta voi käytää myös raparperia tai marjaa.

Uuniin 200 astetta ja 25 -30min

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Tipi66
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 380g1543kcal0g379.7g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 584g2002kcal59.5g408.5g7g20.4g
Voi 425g3083kcal5.1g1.7g345.5g0g
Leivinjauhe 15g26kcal0.8g5.7g0g0.1g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g12g48kcal0g11.9g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 599g231kcal1g48.8g0.5g9g
Kananmuna 50g(kpl)150g189kcal16.5g0.4g13.5g0g
Maito, Kevyt224g103kcal7.2g10.8g3.4g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g12g44kcal0.4g9.5g0.4g0g
Sokeri 24g97kcal0g23.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4848g14730kcal181g1801.8g740.6g59g
Valittu annoskoko2424g7365kcal90.5g900.9g370.3g29.5g
Annoskoko puolitettuna1212g3683kcal45.3g450.5g185.2g14.8g
Arvot/100g100g304kcal3.7g37.2g15.3g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=137478