Raparperi- tai omenapiirakka

Vatkaa kananmunat (2 isoa tai 3 pientä) ja sokeri, lisää maito, öljy (loraus öljystä muruseokseen), leseet ja jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu.

Kaada piirakkapohja leivinpaperin päälle uunipellille, tasoita.

Ripottele päälle raparperin palat ( 2 litraa, 1000 g) tai suikaloidut omenat ( 6 kpl, 850 g) ja muruseos: 2 dl neljänviljanhiutaleita, joihin lisään 0,5 dl fariinisokeria tai tavallista sokeria, 3 tl kanelia ja lorauksen öljyä.

Uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Tarjolle vielä vähän lämpimänä - kevyt vaniljajäätelön kanssa.

Reseptistä tulee n. 26 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 20g26kcal2.2g0.1g1.8g0g
Sokeri 20g80kcal0g19.7g0g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g5.8g18kcal1g2.4g0.5g1g
Vehnäjauho, Anni Helena, 1 dl30g112kcal3.6g22.3g0.6g1.1g
Leivinjauhe 1.7g3.1kcal0.1g0.7g0g0g
Neljänviljanhiutale 7g23kcal0.7g4g0.2g0.8g
Fariinisokeri8.1g33kcal0g8.1g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.7g2.5kcal0g0.6g0g0g
Rypsiöljy 10g92kcal0g0g10.4g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 23g11kcal0.7g1.1g0.3g0g
Raparperi 116g39kcal0.8g6.4g0.1g1.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana486g877kcal18.2g130.8g27.8g9g
Valittu annoskoko243g438kcal9.1g65.4g13.9g4.5g
Annoskoko puolitettuna122g219kcal4.6g32.7g7g2.3g
Arvot/100g100g180kcal3.7g26.9g5.7g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=112733