Jauheliha-punajuurilaatikko

1. Keitä riisiä suolalla maustetussa vedessä noin 10 minuuttia.

Kuori punajuuret ja raasta ne hienolla raastinterällä.

Kuori ja hienonna sipuli.

2. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan.

Lisää sipulikuutiot ja anna niiden pehmentyä.

Mausta jauhelihaseos lihaliemikuutiolla, basilikalla, suolalla ja pippurilla.

3. Sekoita punajuuriraasteen joukkoon esikeitetyt riisit vesineen.

Kaada punajuuririisiseosta ja jauhelihaseosta kerroksittain voideltuun, laakeaan uunivuokaan.

4. Sekoita maito ja munat keskenään ja kaada seos vuokaan.

Paista 200 asteessa noin tunti.

Tarjoa raikkaan salaatin ja ruisleivän kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 556 grammaa

Maijakoi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tumma puuroriisi (Risella), annos 100g7.4g25kcal0.6g5.4g0.2g0.2g
Vesi, vesijohtovesi 44g0kcal0g0g0g0g
Pansuola (Oriola oy), annos 5g0.4g0kcal0g0g0g0g
Punajuuri 88g34kcal0.9g6g0.2g2.2g
Sipuli (kuorittu)13g3.5kcal0.2g0.6g0g0.2g
Atria naudan paistijauheliha 10% 200g35g60kcal7g0g3.5g0g
Basilika, tuore 1.1g0.3kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio Maggi1g2.7kcal0.1g0.1g0.2g0g
Plus rasvaton maito (Valio), annos 1000g44g18kcal2.2g2.1g0g0g
Kananmuna kuoreton 10g14kcal1.2g0g1g0g
Mustapippuri 0.4g1.2kcal0g0.2g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana486g315kcal24.4g28.8g10.2g5.4g
Valittu annoskoko243g157kcal12.2g14.4g5.1g2.7g
Annoskoko puolitettuna122g79kcal6.1g7.2g2.6g1.4g
Arvot/100g100g65kcal5g5.9g2.1g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=387531