Bataatti-tomaatti-juustokeitto

Kuori ja viipaloi bataatit.

Lisää viipaleet kiehuvaa (n.3 litraa) suolalla maustettuun veteen ja keitä kypsäksi.

Ota keitinvesi talteen ja soseuta bataatit.

Laita bataattisose kattilaan, lisää 500g tomaattimurkaa ja 200 g sipulikuutioita sekä bataattien keitinvettä sen verran että ei ole ihan paksua puuroa.

Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia.

Lisää 2,5 dl 3-juuston ruokakermaa ja ana kiehahtaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 433 grammaa

Haanis
AineksetMääräEnergiaPHRK
Bataatti, kuorittu 120g97kcal1.9g20.1g0.1g3.6g
Tomaattimurska (Euro shopper)35g11kcal0.4g1.4g0.1g0.1g
Ruokakerma 10%, 3 juustoa (Valio), annos 250g18g21kcal0.6g0.6g1.8g0g
Sipulikuutiot, Pirkka 200g14g3.7kcal0.2g0.7g0g0.2g
Suola, annos 3g0.7g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 56g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana487g265kcal6.2g45.6g4g7.8g
Valittu annoskoko244g132kcal3.1g22.8g2g3.9g
Annoskoko puolitettuna122g66kcal1.6g11.4g1g2g
Arvot/100g100g54kcal1.3g9.4g0.8g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=147600