Majoneesi (karppi)

Kaikkien aineiden tulee olla yhtä lämpimiä.

Laita pyöreäpohjaisen kulhon pohjalle keltuaiset, sinappia, suola ja valkopippuri.

Vatkaa kuohkeaksi.

Lisää öljyä ohuena nauhana.

Viinietikkaa aina välillä, sopivissa erissä.

Majoneesi on herkkä juoksettumaan, jos valmistaminen on liian nopeaa tai kestää liian kauan.

Jos majoneesi juoksettuu, voit yrittää saada sen tasaiseksi tilkalla kylmää vettä.

Tai alkaa alusta niin, että lisäät munankeltuaisia, vatkaat ja lisäät vähitellen juoksettunutta majoneesia sekaan.

lähde: karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 19 grammaa

Tekno
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 216g616kcal33.5g0.4g54g0g
Sinappi 54g71kcal2.4g7.6g3.2g0.9g
Rypsiöljy 1946g17205kcal0g0g1945.6g0g
Viinietikka 162g34kcal0g0.8g0g0g
Suola, annos 3g32g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri 22g61kcal2.2g9.2g0.5g5.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4864g35974kcal76.2g36g4006.6g13.2g
Valittu annoskoko2432g17987kcal38.1g18g2003.3g6.6g
Annoskoko puolitettuna1216g8993kcal19.1g9g1001.7g3.3g
Arvot/100g100g740kcal1.6g0.7g82.4g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=197868