Briossisämpylät

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi.

Liota maitoon hiiva, hunaja ja suola.

Sekoita munat puuhaarukalla taikinaan.

Lisää jauhot vähitellen ja lopussa voi nokareina.

Vaivaa 12-15 min. Peitä kulho kelmulla ja laita jääkaappiin tunniksi.

Vaivaa ilmakuplat pois, kaulitse taikina 2 cm paksuksi suorakaiteeksi ja kääri rullalle, leikkaa 16 palaan.

Pyörittele sämpylöiksi.

Kohota pellillä liinan alla tunti.

Voitele keltuaisella ja paista 200c 12-15 min.

(Ohjeessa käskettiin käyttää voita, mutta kokeilin itse margariiniin.)

Lähde: Olivialehti verkkosivut

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 87 grammaa

Cherrymom
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kevytmaito, laktoositon maitojuoma, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1ug 352g136kcal11.6g9.8g5.3g0g
Hiiva 88g66kcal11.5g1g0.4g6.1g
Hunaja 70g232kcal0.4g56.8g0g0g
Suola, annos 3g8.8g0kcal0g0g0g0g
Kananmuna kuoreton 387g552kcal48.4g1.2g39.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 686g2354kcal69.9g480.2g8.2g24g
Spelttijauhot, puolikarkea, brinkkala457g1463kcal68.6g269.8g11.9g45.7g
Margariini 60%, keskiarvo 352g1874kcal1.2g1.2g211.1g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g35g23kcal1.2g0.1g8.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4872g13398kcal425.6g1640.2g570.8g151.6g
Valittu annoskoko2436g6699kcal212.8g820.1g285.4g75.8g
Annoskoko puolitettuna1218g3350kcal106.4g410.1g142.7g37.9g
Arvot/100g100g275kcal8.7g33.7g11.7g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=457116