Vadelmapiirakka

Pohja:

2½ dl erikoisvehnäjauhoja
100 grammaa sulatettua margariinia
1 kananmuna
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta

Täyte:

200 g kermaviiliä
kananmuna
300 grammaa (n. 3 dl) vadelmia
150 grammaa mustikoita
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Vatkaa sula margariini ja sokeri sekaisin.

Lisää puolet jauhoista ja leivinjauhe.

Sekoita.

Lisää kananmuna.

Lisää loput jauhoista.

Anna hetken seisoa.

Sillä aikaa voit tehdä täytteen.

Sekoita täyteainekset keskinään hyvin.

Käytin kauhoja molempien sekoittamiseen.

Vispilä on vaikea puhdistaa taikinasta.

Paista 200*C lämpötilassa 30-45 minuuttia.

Pistin aluksi puoleksi tunniksi yläritilälle ja lopuksi vartiksi alaritilälle piirakkavuoan.

Kannattaa voidella piirakkavuoka ennen paistoa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 152 grammaa

Laskipera87
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen200g1440kcal0g0g160g0g
Erikoisvehnäjauho, Pouta, 1dl500g1800kcal60g355g10.5g0g
Kananmuna kuoreton 220g314kcal27.5g0.7g22.6g0g
Sokeri 300g1218kcal0g299.7g0g0g
Kermaviili, rasvaa 6 %, vähälaktoosinen 400g344kcal12.4g17.6g24g0g
Vadelma 800g329kcal8g32.8g6.4g29.6g
Leivinjauhe 10g18kcal0.5g3.8g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g8g32kcal0g7.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4876g10988kcal216.8g1435g447g59.2g
Valittu annoskoko2438g5494kcal108.4g717.5g223.5g29.6g
Annoskoko puolitettuna1219g2747kcal54.2g358.8g111.8g14.8g
Arvot/100g100g225kcal4.4g29.4g9.2g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=431375