Kermainen lohikeitto

Kuori ja hienonna sipuli.

Halkaise purjo ja huuhtele.

Leikkaa viipaleiksi.

Pese, kuori ja paloittele perunat ja porkkanat.

Sulata rasva kattilaan ja lisää joukkoon kasvikset.

Kääntele muutama minuutti.

Ripottele joukkoon jauhot ja sekoita.

Kaada joukkoon kiehuva vesi ja liemikuutiot ja maustepippuri.

Keitä kasviksia kunnes ovat lähes kypsiä.

Lisää joukkoon pakaste lohikuutiot ja ruokakerma.

Keitä miedolla lämmöllä vielä 5 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 488 grammaa

Pakkasukko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)7g1.9kcal0.1g0.3g0g0.1g
Purjosipuli 7g1.6kcal0.1g0.2g0g0.1g
Peruna, keskikokoinen 60g50g30kcal0.7g6.5g0g0.4g
Porkkana, keskikokoinen 65g13g3.6kcal0.1g0.8g0g0.3g
Leivontamargariini 80% juokseva, keskiarvo 2.8g20kcal0g0g2.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2g6.9kcal0.2g1.4g0g0.1g
Vesi100g0kcal0g0g0g0g
Kalaliemikuutio 2.2g6.7kcal0.2g0.7g0.3g0g
Lohikuutiot, Rainbow (pakaste)40g48kcal8g0g1.4g0g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)20g17kcal0.2g0.7g1.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana488g271kcal19.2g21.2g10.6g2g
Valittu annoskoko244g136kcal9.6g10.6g5.3g1g
Annoskoko puolitettuna122g68kcal4.8g5.3g2.7g0.5g
Arvot/100g100g56kcal3.9g4.3g2.2g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=180904