Hernekeitto

Liota herneet 2 litrassa vettä yön yli.
Kun alat keittää soppaa, lisää joukkoon laakerinlehtiä, kokonaisia maustepippureita, liemikuutiot ja porkkanat ja sipulit.

Keitä 2 tuntia, lisää vielä vettä 0,5 litraa.

Lisää kinkut.

Lisää lopuksi kerma ja anna vielä hetken hautua.

Tarkista suola.

Nautiskele.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 434 grammaa

Kimbbaz
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne, kuivattu, Rainbow28g79kcal5g17.9g0.3g2.8g
Palvikinkku HK 3%34g34kcal6.1g0.2g1g0g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)20g32kcal0.5g0.5g3g0g
Vesi141g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio Maggi0.2g0.4kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio, 1kpl, Rainbow0.7g1.9kcal0.1g0.1g0.1g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g14g3.9kcal0.1g0.8g0g0.4g
Sipuli (kuorittu)6.8g1.8kcal0.1g0.3g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana489g305kcal23.8g39.6g8.8g6.6g
Valittu annoskoko244g153kcal11.9g19.8g4.4g3.3g
Annoskoko puolitettuna122g76kcal6g9.9g2.2g1.7g
Arvot/100g100g63kcal4.9g8.1g1.8g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=281380