Juuressose

200 g lanttua
200 g porkkanoita
200 g perunoita
200 g palsternakkaa
1 sipuli
suolaa
Lisäksi:
voita tai margariinia
maitoa
Pane suolattuun kiehuvaan veteen lanttu- ja porkkanakuutiot.

Lisää 10 minuutin kuluttua peruna- ja palsternakkakuutiot sekä lohkottu sipuli.

Keitä 15–20 minuuttia kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Valuta keitinvesi.

Soseuta juurekset survimella tai sähkövatkaimella.

Lisää nokare voita tai margariinia sekä tilkka kiehuvaa maitoa.

Mausta suolalla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 217 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g50g30kcal0.8g6.5g0.1g0.5g
Bataatti, kuorittu 36g29kcal0.6g6.1g0g1.1g
Porkkanaraaste 200g58g16kcal0.3g3.1g0.1g1.4g
Lanttu 54g15kcal0.5g2.5g0.2g1g
Palsternakka 47g30kcal0.2g5.5g0.2g2.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana488g240kcal4.8g47.4g1.2g12.2g
Valittu annoskoko244g120kcal2.4g23.7g0.6g6.1g
Annoskoko puolitettuna122g60kcal1.2g11.9g0.3g3.1g
Arvot/100g100g49kcal1g9.7g0.2g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=90513