Mustikkapiirakka

Sekoita keskenään jauhot, sokeri ja sulatettu margariini.

Ota taikinaa talteen 2 dl myöhempää käyttöä varten.

Lisää lopputaikinaan kaikki loput ainekset, sekoita kunnolla ja levitä voidellulle isohkolle vuoalle (n. 40x20).

Jos haluat normaalin piirakkavuoan kokoisen, puolita kaikkien ainesten määrä.

Lisää taikinan päälle mustikat, vähän sokeri ja kaavi talteen otetusta taikinasta pisaroita piirakan päälle.

Paista uunissa 30 min. 200 asteessa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 163 grammaa

Myttyinen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 49g168kcal5g34.2g0.6g1.7g
Sokeri 32g130kcal0g31.9g0g0g
Margariini 80 % laktoositon 50g350kcal0.3g0g39.5g0g
Mustikka75g25kcal0.4g4.8g0.3g2.5g
Kananmuna kuoreton 14g20kcal1.7g0g1.4g0g
Leivinjauhe 1.3g2.2kcal0.1g0.5g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1g4kcal0g1g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 23g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana489g1396kcal15g144.8g83.6g8.4g
Valittu annoskoko245g698kcal7.5g72.4g41.8g4.2g
Annoskoko puolitettuna122g349kcal3.8g36.2g20.9g2.1g
Arvot/100g100g286kcal3.1g29.6g17.1g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=134796