Kukkakaalicurry-keitto

Leikkaa kukkakaalu nupuiksi ja laita nuput uunivuokaan.

Lorottele kukkakaalien päälle hieman oliiviöljyä ja pörittele nuppuja niin, että kaikki ovat kevyesti öljyn peitossa.

Lohko sipuli ja puoluta valkosipulin kynnet ja laita ne folionyyttiin.

Paahda kukkakaaleja ja sipulinyyttiä 175 asteisessa uunissa n. 45min.

Pilko perunat ja laita ne kattilaan sipulien ja kukkakaalien kanssa kaada päälle kasvisliemi.

Keittele miedolla lämmöllä n. puoli tuntia.

Kun vihannekset ovat pehemeitä soseuta keitto.

Lisää creme fraiche ja survaise sekin joukkoon sauvasekoittimella.

Mausta curryllä ja chilillä oman maun mukaan.

Anna kiton seistä vartin verran ennen syömistä.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 305 grammaa

Tuul1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Creme Fraiche, Ingman, 5%32g26kcal1g1.9g1.6g0g
Kasvisliemikuutio (ES) 1 klp=11g18g49kcal2.6g0.6g4g0g
Valkosipuli 18g19kcal1.4g2.9g0.1g0.4g
Sipuli (kuorittu)176g48kcal2.3g8.4g0.4g3g
Kukkakaali671g132kcal12.1g14.8g1.3g15.4g
Vesi1198g0kcal0g0g0g0g
OliiviÖljy ( kylmäpuristettu Golden Star )8g72kcal0g0g8g0g
Peruna, keskikokoinen 60g320g192kcal4.8g41.5g0.3g2.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4880g1073kcal48.4g140.2g31.4g43.4g
Valittu annoskoko2440g536kcal24.2g70.1g15.7g21.7g
Annoskoko puolitettuna1220g268kcal12.1g35.1g7.9g10.9g
Arvot/100g100g22kcal1g2.9g0.6g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=100525