Hirvenlihabolognese 2

400 g jauhelihaa
1 rkl rypsiöljyä
150 g sipulia
5 valkosipulinkynttä
1 dl sellerin lehtiä (pakastettuja)
500 g tomaattimurskaa
15 g rouheista sämpyläjauhoa
mustapippuria
3,5 dl vettä

Paista jauheliha, pikotut sipulit öljyssä.

Laita kattilaan sellerin lehdet, tomaattimurska, vesi ja sämpyläjauhot (n 2 rkl) ja lisää paistinpannulta lihaseos.

Keitä n 20 min, kunnes kastike on saostunut.

Lisää soijakastiketta maun mukaan.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1085 grammaa

Yxii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaattimurskaa oliiveilla (Del monte), annos 400g1125g225kcal45g43.9g1.1g0g
Hirvenliha, 100g900g1008kcal189.9g0g27g0g
Sipuli (kuorittu)338g91kcal4.4g16.2g0.7g5.7g
Valkosipuli 45g49kcal3.6g7.3g0.3g0.9g
Kokojyväpitoinen sämpyläjauhoseos 1dl=65g (Myllärin), annos 65g34g113kcal4.1g22.3g0.8g2.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4883g2972kcal494g179.4g59.8g18.8g
Valittu annoskoko2441g1486kcal247g89.7g29.9g9.4g
Annoskoko puolitettuna1221g743kcal123.5g44.9g15g4.7g
Arvot/100g100g61kcal10.1g3.7g1.2g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=234500