Aasialainen kalakeitto
Maku-lehden resepti:
Poista chilistä siemenet.
Hienonna chili.
Pese limetti tai sitruuna huolellisesti ja raasta hedelmän pintaa raastimen hienolla terällä tai kuorimaveitsellä.
Raasta vain kuoren vihreää tai keltaista osaa, koska pinnan alla oleva valkoinen kerros maistuu kitkerältä.
Kuori ja raasta inkivääri ja silppua valkosipulinkynnet.
Leikkaa halkaistu, huuhdeltu purjo tulitikun kokoisiksi suikaleiksi.
Halkaise paprikat ja suikaloi ne. Paloittele kalat ja silppua korianteri tai persilja.
Kuumenna öljy kattilassa ja paista siinä chiliä, limetin kuorta, inkivääriä ja valkosipulia hetki.
Lisää kookosmaito, vesi, kalaliemikuutiot, soijakastike, limetin mehu ja sokeri.
Anna liemen kiehua viitisen minuuttia.
Lisää purjot ja paprikat liemeen ja keitä muutama minuutti.
Lisää kalat sekä ripaus mustapippuria ja tarvittaessa suolaa.
Lisää lopuksi katkaravut ja korianteri tai persilja, mutta älä keitä enää.
Tarjoile heti.
Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 489 grammaa
Eater