Sitruunamarenkitorttu( Kevytkeittiön)vesi

1. Nypi pohjaan rasva jauhoihin kunnes seos on murumaista, lisää sokeri (suolalla voi maustaa) ja lopuksi vesi.

Säilytä muovipussissa jääkaapissa.

2. Painele taikina voideltuun torttuvuoan pohjalle ja paista 220 asteessa 10-15 min.
3. Täyte: Sekoita vesi, amissijauho, sokeri, sitruunamehu ja kuoriraaste pienessä kattilassa.

Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes sakenee ja kypsennä vielä pari minuuttia.

4. Ota kattila liedeltä ja vatkaa keltuaiset yksitellen kiisseliin, lisää myös rasva.

Marenki: Vatkaa valkuaiset ja sitruunamehutippa pehmeäksi vaahdoksi, lisää vähitellen sokeri ja vatkaa kiiltäväksi vaahdoksi.

Levitä kiisseli pohjalle ja sen päälle marenki, paista 180 asteessa 10 min, kunnes marenki saa hiukan väriä

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 153 grammaa

Mexi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)160g608kcal0.8g10.4g64g0g
Sokeri 24g97kcal0g24g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 325g1115kcal33.1g227.5g3.9g11.4g
Vesi45g0kcal0g0g0g0g
Maizena maissitärkkelys200g700kcal1.6g174g0g0g
Sokeri 170g690kcal0g169.8g0g0g
Vesi250g0kcal0g0g0g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore4g1kcal0g0.4g0g0g
Munankeltuainen (Kela 1989), annos 100g600g2052kcal96.6g0g183g0g
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)60g228kcal0.3g3.9g24g0g
Munanvalkuainen (Kela 1989), annos 100g600g222kcal54g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton10g2.1kcal0g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4896g11431kcal372.8g1220.4g549.8g22.8g
Valittu annoskoko2448g5716kcal186.4g610.2g274.9g11.4g
Annoskoko puolitettuna1224g2858kcal93.2g305.1g137.5g5.7g
Arvot/100g100g234kcal7.6g24.9g11.2g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=153922