Lasagne, kevyempi

1. Valmista jauhelihakastike:
Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

Ruskista jauheliha ja lisää loppuvaiheessa sipuli ja valkosipuli.

Lisää tomaattimurska ja mausteet, hauduta miedolla lämmöllä kannen alla n. 15 min, ja tarkista maku.

2. Valmista juustokastike:
Sekoita 2 ruokalusikalliseen öljyä jauhot.

Lisää maito pienissä erissä, koko ajan sekoittaen.

Keitä miedolla lämmöllä vähän väliä sekoittaen n. 5 min. Sekoita joukkoon juustoraaste.

3. Kokoa lasagne: Laita voidellun lasagnevuoan pohjalle kerros pastalevyjä, jauhelihakastiketta ja juustokastiketta.

Jatka samaan tapaan, jätä päällimmäiseksi pastakerros ja annos juustokastiketta.

Paista 200-asteisessa uunissa n.10 min., vähennä lämpö 175-asteeseen ja jatka kypsentämistä n.40 min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 280 grammaa

Hannel86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha44g73kcal8.3g0g4.4g0g
Sipuli (kuorittu)8.8g2.4kcal0.1g0.4g0g0.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.9g0.9kcal0.1g0.1g0g0g
Tomaattimurska, X-tra (400g tölkki)44g11kcal0.4g2.4g0g0.6g
Basilika, kuivattu 0.3g0.8kcal0g0.1g0g0.1g
Ruokasuola jodioitu 0.7g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Paprikajauhe 0.2g0.7kcal0g0g0g0.1g
Porkkana 19g6.1kcal0.1g1g0g0.5g
Vehnäjauho puolikarkea 3.3g11kcal0.3g2.3g0g0.1g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 88g23kcal2.9g2.7g0g0g
Juustoraaste, Arla Kadett+ 12%16g38kcal4.8g0.4g2g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 3g26kcal0g0g3g0g
Lasagnelevy Rainbow18g65kcal2.5g12.6g0.5g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana490g516kcal39g44g19.8g4g
Valittu annoskoko245g258kcal19.5g22g9.9g2g
Annoskoko puolitettuna123g129kcal9.8g11g5g1g
Arvot/100g100g105kcal8g9g4g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=119111