Kauraruudut (elovena)

Sekoita kädenlämpöiseen veteen kuivat aineet ja sulatettu margariini.

Kaada taikina syvään uunipeltiin leivinpaperin päälle ja taputtele tasaiseksi.

Anna kohota liinan alla.

Voit koristella sämpylät voitelemassa taikinan pintaan kananmunaa ja ripottelemalla kaurahiutaleita päälle.

Leikkaa taikinalevy neliöiksi
Paista 225 asteessa 15-20 min.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 70 grammaa

Piipiipaapa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g2.4g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutale 35g130kcal5g19.8g2.5g3.5g
Vehnäjauho puolikarkea 85g291kcal8.6g59.3g1g3g
Sokeri 2.6g11kcal0g2.6g0g0g
Suola, annos 3g0.9g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 109g0kcal0g0g0g0g
Leivontamargariini (Eldorado)11g78kcal0.1g0.1g8.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana490g1020kcal27.4g163.6g24.4g13g
Valittu annoskoko245g510kcal13.7g81.8g12.2g6.5g
Annoskoko puolitettuna123g255kcal6.9g40.9g6.1g3.3g
Arvot/100g100g208kcal5.6g33.4g5g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=126623