Annen pullataikina

Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.

Laita taikinateko astiaan sokeri, suola, kardemumma, kanamuna, vatkaa eli vaahdota hieman käsin vispaamalla.

Lisää tähän vaahtoon hiivamaito seos.

Ala lisätä jauhoja ensin vispilällä sekoittaen noin parin minuutin ajan (jauhoja tässä vaiheessa n. 5dl), jonka jälkeen lisää leseet ja alat tekemään taikinaa käsin . Lisäilet pikkuhiljaa jauhoja, taas seuraavat 5dl, nyt vielä sulatettu kädenlämpöinen voi ja loput jauhot.

Voi olla että joudut lisäämään jauhoja tai vähentämään niitä, riippuu taikinan tekijästä ja myös jauhoista.

Anna pullataikinan kohota lämpimässä paikassa n.20min.

Sitten voit leipoa pullataikinasta pullat.

Tee esim.

pyöreitä pullia (annoksesta tulee n.30 kpl) .Kohota pullat, voitele munalla ja paista 200c n.10min

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 70 grammaa

Annemaria73
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt58g27kcal1.9g2.8g0.9g0g
Hiiva, 50g5.8g3.5kcal0.8g0.1g0g0g
Sokeri 16g66kcal0g16.3g0g0g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g1.2g3.6kcal0.1g0.7g0.1g0.3g
Kananmuna 50g(kpl)5.8g7.3kcal0.6g0g0.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 128g439kcal13g89.6g1.5g4.5g
Voi 18g127kcal0.2g0.1g14.2g0g
Kauralese, Sydänystävä, 1dl=50g12g37kcal2g5.4g0.9g2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana490g1421kcal37.2g230g36.2g13.6g
Valittu annoskoko245g710kcal18.6g115g18.1g6.8g
Annoskoko puolitettuna123g355kcal9.3g57.5g9.1g3.4g
Arvot/100g100g290kcal7.6g46.9g7.4g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=224726