Tattari peruspuuro, tuore

Liota kokonaiset tattarinjyvät (1 dl) yön yli väljässä vedessä ja huuhtele aamulla huolellisesti.

Lisää joukkoon keskikokoinen banaani ja 1 dl siemen- tai pähkinämaitoa.

Maidon voit tehdä itse tai ostaa kaupasta valmiin, kunhan katsot ettei siinä ole lisättyä sokeria, mutta sen sijaan lisättyä D- ja B- vitamiinia on ihan hyvä olla.

Maidon voi myös korvata vedellä.

Sekoita tehosekoittimessa.

Liottaessa tattari turpoaa kaksinkertaiseksi, joten annoksesta tulee itse asiassa 3 dl, eli täysi lautanen, lähemmäs 400gr.

Kaloreita nestevalinnasta riippuen
350- 40
0.
Vaikka tattarista tulee paljon kaloreita ja hiilihydraatteja, tulee siitä samalla paljon proteiinia, ja samalla se vähentää kolesterolin imeytymistä.

Tattarissa on runsaasti lyseeni-aminohappoa sekä orgaanisesti sitoutunutta kalsiumia, rautaa, kaliumia, magnesiumia, piitä ja fluoria.

Tattari on helposti sulavaa, mutta antaa pitkän kylläisyyden tunteen.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 280 grammaa

Naponen2
AineksetMääräEnergiaPHRK
Banaani, keskikokoinen painaa 120g88g74kcal1g16g0.4g1.6g
Soijamaito light+ca+vit (Alpro), annos 100g88g25kcal1.8g1.8g1.1g1.1g
Tattari kokonainen (Risenta), annos 100g70g230kcal7.8g45.6g1.4g4.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana490g657kcal21.2g126.8g5.8g13.6g
Valittu annoskoko245g329kcal10.6g63.4g2.9g6.8g
Annoskoko puolitettuna123g164kcal5.3g31.7g1.5g3.4g
Arvot/100g100g134kcal4.3g25.9g1.2g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=437039