Omenapiirakka (gluteeniton)

Vaahdota munat ja sokeri.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne munasokerivaahtoon vuorotellen veden ja rasvan kanssa.

Kaada taikina voideltuun uunivuokaan (25cm).

Sekoita täytteen ainekset kulhossa (kermaviili, sokeri, muna ja vanilja).

Kaada täyte piirakan päälle.

Asettele omenalohkot piirakkapohjan päälle.

Ripottele kanelisokeri päälle.

Paista 200 asteteisessa uunissa n. 40min.

Tarjoa vaniljakastikkeen tai -jäätelon kanssa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Tonton
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu22g28kcal2.5g0.1g2g0g
Sokeri 48g193kcal0g47.6g0g0g
Semper Fin Mix jauhoseos59g200kcal1.5g47.7g0.3g0g
Leivinjauhe 1.9g3.3kcal0.1g0.7g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.5g6kcal0g1.5g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 28g0kcal0g0g0g0g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g28g202kcal0.3g0.3g22.4g0g
Kermaviili, rasvaa 6 %, vähälaktoosinen 37g32kcal1.2g1.6g2.2g0g
Kananmuna kuoreton 10g15kcal1.3g0g1.1g0g
Sokeri 7.8g32kcal0g7.8g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.7g3kcal0g0.7g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.7g2.7kcal0g0.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana490g1434kcal13.8g217.2g56g0g
Valittu annoskoko245g717kcal6.9g108.6g28g0g
Annoskoko puolitettuna123g358kcal3.5g54.3g14g0g
Arvot/100g100g293kcal2.8g44.3g11.4g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=136813