Gluteeniton ja vähälaktoosinen suklaakakku

Vaahdota munat ja sokeri.

Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään ja lisää varovasti sekoittaen vaahdon joukkoon.

Paista pellillä leivinpaperin päällä tai voidellussa ja jauhotetussa vuoassa. 175 asteessa n. 40 min. Pellillä kypsyy hieman nopeammin.

Leikkaan jäähtynyt kakkulevy ja tee täyte.

Sulata suklaa miedolla lämmöllä ja sulattele joukkoon myös tuorejuusto.

Nosta pois levyltä ja vaahdota jäähtymisen aikana kerma, sokeri, vaniljasokeri.

Sekoita jäähtynyt "kastike" kermavaahdon joukkoon.

Lado vuorotellen kakkupohja ja kuorrute niin, että päällimmäiseksi jää kuorrutekerros.

Kostuta kakkulevyt kevyesti esim.

tuoremehulla tai vaniljalla maustetulla laktoosittomalla maidolla.

Koristele esim.

karkkirakeilla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Heltsy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 41g59kcal5.2g0.1g4.2g0g
Sokeri 24g98kcal0g24g0g0g
Gluteeniton jauhoseos (sunnuntai), 1dl=60g6.6g23kcal0.2g5.3g0.1g0.2g
Perunajauhot, Kolmen Konstin 4rkl=60ml=42g5.6g19kcal0g4.6g0g0.1g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 3.8g14kcal0.7g0.4g0.8g1.1g
Valio maustettu rahka 200g vanilja HYLA38g60kcal2.7g6g2.6g0g
Pandan tumma suklaa 150 g28g151kcal1.4g14.7g9g0g
Vispikerma laktoositon Valio 2dl75g271kcal1.5g2g28.6g0g
Sokeri 11g46kcal0g11.3g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g2.3g9kcal0g2.2g0g0g
Tuoremehu, Appelsiinitäysmehu (Rainbow), annos 200g9g3.8kcal0g0.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana491g1504kcal23.4g143g90.6g2.8g
Valittu annoskoko245g752kcal11.7g71.5g45.3g1.4g
Annoskoko puolitettuna123g376kcal5.9g35.8g22.7g0.7g
Arvot/100g100g307kcal4.8g29.1g18.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=173905