Kukkakaalikeitto.

Poista kukkakaaleista kannat ja puolita ne käsin muutamaan osaan.

Laita kukkakaalilohkot suurehkoon kattilaan ja kaada päälle vettä niin paljon että ne peittyvät lähes kokonaan, murenna joukkoon myös yksi lihaliemikuutio.

Anna kiehua n.20min.

Survo sauvasekoittimella kattilassa olevat kukkakaalit tasaiseksi massaksi, voit kyllä jättää joitain sattumia joukkoon.

Lisää kerma, makusi mukaan suolaa, pippuria, aromisuolaa jne sekä kinkunpalaset keittoon ja kiehauta vielä hetki

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 273 grammaa

Heiniaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g45g25kcal1.4g2.9g0.9g0g
Lihaliemikuutio Maggi10g28kcal0.9g0.7g2.3g0g
Kukkakaali 892g215kcal16.2g19.6g2.7g20.5g
Palvikinkku HK 3%158g158kcal28.4g0.8g4.7g0g
Vesi1352g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4914g850kcal93.8g48g21.2g41g
Valittu annoskoko2457g425kcal46.9g24g10.6g20.5g
Annoskoko puolitettuna1229g213kcal23.5g12g5.3g10.3g
Arvot/100g100g17kcal1.9g1g0.4g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=100830