Halloumijuusto-uunijuureksia

Pilko juurekset suikaleiksi.

Sekoita nauris ja porkkana keskenään, mausta öljyllä, hunajalla ja mausteilla maun mukaan (esim suola, basilika, inkivääri).

Sekoita punajuuri, öljy ja mausteet (esim suola) toisessa kulhossa.

Levitä pellille eri päähän.

Eri kulhoja kannattaa käyttää sen vuoksi, että punajuuri helposti värjää kaiken mitä koskettaa.

Paista 150 asteessa n. tunti, maistamalla huomaat milloin juurekset ovat sinun makuusi sopivan kypsiä.

Kun juurekset alkavat olla valmiita, tiipaloi halloumi ja paista ruskeapilkkuiseksi oliiviöljyssä.

Nätti asetelma tulee näin: kulhon pohjalle punajuuret, päälle nauris-porkkana-halloumisekoitus.

Sopii esim.

liharuokien lisukkeeksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 273 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Halloumi-juusto kypros pittas, annos 250g564g1781kcal126.8g14.1g135.2g0g
Nauris 744g204kcal7.4g31.2g2.2g14.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g451g126kcal2.7g26.8g0.9g11.3g
Punajuuri 564g216kcal5.6g38.9g1.1g14.1g
Oliiviöljy 90g797kcal0g0g90.2g0g
Hunaja 45g149kcal0.2g36.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4914g6547kcal285.4g294.8g459.2g79g
Valittu annoskoko2457g3273kcal142.7g147.4g229.6g39.5g
Annoskoko puolitettuna1229g1637kcal71.4g73.7g114.8g19.8g
Arvot/100g100g133kcal5.8g6g9.3g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=92877